De eerste Anti-smartphone waarmee je alleen kan bellen is hier. Kortom een telefoon waar een telefoon voor bedoelt is. Compleet met nostalgische vintage draaischijf.

Justine Haupt een onderzoeker aan het ruimtevaart instituut van Brookhaven National Laboratory heeft de laatste drie jaar gewerkt aan telefoon die alle extra functies van de moderne smartphone heeft gestript. De Rotary Cellphone heeft geen touchscreen, geen menu’s, en geen overige functies. Hij past in je zak en je kan er mee bellen.

De eerste versie van Haupt haar anti-smartphone is gemaakt met onderdelen van bestaande smartphones. Naarmate het project zich verder ontwikkelde voegde ze een functie toe gemiste oproepen te zien, en de benodigde opties om het apparaat makkelijk te kunnen repareren indien nodig. Hoewel de telefoon er uit ziet als een hippe wannahave gadget, zegt Haupt dat dat niet de insteek is.

“Dit is een statement tegen de wereld van touchscreens, hyperconnectivity en alle bedrijven die ongevraagd met je meekijken en luisteren. Ik wil iets wat compleet van mij is, iets persoonlijks wat me ook van weerhoudt om continue bezig te zijn op mijn smartphone.”

De eerste anti-Smartphone