UFC pakt Germaine Randamie haar titel af

Foto: UFC

0
11238

Germaine de Randamie is officieel geen UFC kampioen meer.

Afgelopen zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat Cyborg op 29 juli tegen de Invicta FC kampioene Megan Anderson zou vechten om de UFC titel in Anaheim, Californië, maar het was onduidelijk wat dit zou betekenen voor Randamie.

Inmiddels is het meer dan duidelijk.

De Utrechtse, die in februari overtuigend in de vedergewicht divisie van Holly Holm won, is gestript van haar titel. Dit vanwege haar weigering om tegen Cyborg uit te komen.

“UFC heeft Germaine de Randamie en haar management op de hoogte gebracht van het feit dat haar lichtgewicht titel voor vrouwen wordt afgenomen wegens haar weigering om tegen de nr. 1 concurrent, Cris ‘Cyborg’ Justino, te vechten ‘, aldus de organisatie in een verklaring. “Justino zal uitkomen tegen de onlangs getekende Invicta FC vedergewicht kampioene Megan Anderson voor de UFC vedergewicht titel, tijdens UFC 214: Cormier vs Jones 2, 29 juli in Anaheim, Californië.

“UFC stelt dat een kampioen wordt geacht om tegen de beste concurrenten in hun gewichtsklassen te vechten om de integriteit van de sport te behouden.”

Na maanden van stilte kwam het team van de Randamie in mei met een verklaring waarom ze niet zou uitkomen tegen de Braziliaanse.

“Germaine en haar team hebben gepraat en hebben besloten dat ze niet tegen Cyborg zal vechten omdat Cyborg een bekende en bewezen dopinggebruiker is,” vertelde de manager van Randamie Brian Butler tegen de pers. “Zelfs met de huidige strenge controle zal ze blijven zoeken naar manieren om verboden middelen te nemen. Ze zal altijd blijven zoeken naar manieren om het systeem te slim af te zijn ipv zich aan de regels te voldoen.”

“Daarom geloven wij niet dat Cyborg in de UFC thuis hoort. Als dat de enige partij is die de UFC wil, dan is Germaine bereid om te wachten en te kijken of de UFC haar van haar titel zal afpakken voordat ze haar volgende zet maakt. ‘

Dat is nu dus gebeurt.