Volgens verschillende berichten in de Engelse media riep een hooligan van de beruchte voetbalclub Millwall: “F*ck you I am Millwall”, terwijl hij drie met messen bewapende Londense terroristen met slechts zijn vuisten te lijf ging.

De 47-jarige Roy Larner wordt inmiddels door vele als held beschouwd en er is al een petitie gelanceerd om hem de George Cross-medaille te geven voor zijn heldendaad in het Black and Blue steakhouse op zaterdagavond.

Met zijn moedige optreden gaf de Millwall fan tientallen anderen in het restaurant op Borough Market de kans om te ontsnappen.

Roy is inmiddels ontslagen uit de intensive care afdeling van het St. Thomas ziekenhuis, waar hij aan zijn vele steekwonden in o.a. zijn nek werd behandeld. Hij vertelde The Sun hoe hij reageerde toen de moordenaars in het restaurant instormden en riepen: ” Islam, islam en dit is voor Allah”.

Hij vertelde de krant ik liep op hun af en riep; “F*ck you I am Millwall” en toen vielen ze mij aan. “Iedereen liep naar achteren maar ik stond daar om met ze te vechten.”

“Ik was in m’n eentje tegen drie van hun, daarom ben ik zo toegetakeld. Ik probeerde ze met mijn blote handen vast te grijpen en stompen te verkopen” “Ze hebben me acht keer gestoken, in mijn hoofd, mijn borst, mijn handen. Er was overal bloed.”Ze riepen: ‘Islam, islam!’. Ik zei opnieuw: ‘F *** you, I am Millwall!’ “Gelukkig staken ze me niet goed, anders was ik nu dood geweest.”

Roy Larner is inmiddels beroemd op social media waar waar hij de “The Lion of London Bridge” wordt genoemd, een verwijzing naar Millwall Football Club’s bijnaam ‘The Lions’.

Hooligans van de Zuid-Londense club zijn wereldwijd berucht en staan er om bekend dat ze nooit een gevecht uit de weg gaan. Hun lijfspreuk is dan ook: “No-one likes us, we don’t care.”

Na de heldendaad van de Roy lijkt het er echter op dat Millwall-fans plotseling populair zijn geworden.

Zijn moeder is in ieder geval apetrots

Phyllis Larner, 78, vertelde aan The Sun: “Hij kent geen angst, mijn zoon. Hij geeft altijd alles in een gevecht

“Hij is nogal ‘nippy en lippy’ en gaat nooit een gevecht uit de weg.”

‘Het kan hem niks schelen wie het is en of ze nou een mes of een geweer hebben, maakt hem niks uit.’

Roy vertelde dat de aanvallers uiteindelijk “uit de kroeg renden en er vandoor gingen”.

‘Pas toen ik in een politieauto zat realiseerde ik me dat ik er slecht aan toe was. Ik was overal gestoken. ‘

‘Ik heb eigenlijk geen moment aan mijn veiligheid gedacht,’ voegde hij eraan toe. ‘Ik had vier of vijf pints gehad – niet veel ofzo.’

‘Ik kan mezelf prima verdedigen. Maar ik was uit eten met een bejaarde en wat die terroristen deden kon gewoon echt niet ‘

Zijn vrienden van Millwall hebben inmiddels laten zien dat ze hun typische Londense humor in ieder geval nog niet verleerd zijn. Ze kwamen op bezoek en gaven hem het boek ‘Learn to run’