VIDEO: Anthony Joshua wint van Klitschko

Van onze Sportredactie

0
7692

https://www.facebook.com/TheBoxingChannel/videos/1344846305609339/

 

Boxer Anthony Joshua heeft gisteravond Engelse boksgeschiedenis geschreven. Hij wist in de 11e ronde de Oekraïner Wladimir Klitschko te verslaan. Met deze overwinning kroonde hij zichzelf in het Wembley stadium in het bijzijn van 90.000 fans tot IBF, WBA en IBO zwaargewicht kampioen.

De 27-jarige ongeslagen Britse IBF titelhouder wist op sensationele manier te winnen door de 41-jarige voormalig wereldkampioen tot twee keer toe in de 11e ronde neer te slaan. Het was uiteindelijk de scheidsrechter die ingreep en Klitschko nog een grotere aframmeling bespaarde.

In een heftige 5e ronde had Johsua Klitschko echter al neergeslagen, de 41-jarige vechter had het zwaar maar kwam de volgende ronde op miraculeuze wijze terug.

Het was de latere winnaar Joshua die een zware knockdown in de zesde ronde overleefde, de eerste in zijn professionele carrière. Hij leek te partij te gaan verliezen tot een late opleving in de 11e ronde hem alsnog de titel opleverde.

De veteraan van het eerste uur leek echter ondanks het leeftijdsverschil van 14 jaar een lange tijd de partij te gaan winnen. Hij was de betere boxer maar de Engelsman maakte laat in de partij alsnog korte metten met de ambities van Klitschko, hierbij een ongeslagen reeks van 19 overwinningen neerzettend.

Beide mannen moest diep gaan en waren aan het einde beide zwaar uitgeput. Het was uiteindelijk toch de jongere Engelsman die Wembley deed ontploffen en Klitschko tegen de grond sloeg. Kudos voor de Oekraïner die zich na de partij als een groot en waardig verliezer opstelde.