Real Madrid heeft zich gisteravond verzekerd van een plek bij de laatste vier in de Champions League. Pas in de verlenging wisten de Spanjaarden met de nodige hulp van Hongaarse arbitrage Bayern aan de kant te zetten.

Het was de Cristiano Ronaldo die drie keer (1-1, 2-2 en 3-2) het net wist te vinden en ondanks het stevig verweer van de Duitsers de eindstand op 4-2 wist te bepalen.

Hoewel het een weergaloze wedstrijd was zullen de meeste voetballiefhebbers een zure nasmaak hebben overgehouden aan de voetbalavond. Ronaldo stond namelijk bij zowel zijn tweede als zijn derde treffer buitenspel. Bij zijn tweede treffer leek hij bovendien ook nog hands te maken. Zijn ploeggenoot de Braziliaan Casemiro werd bij een tweede zware overtreding niet van het veld gestuurd terwijl Vidal van Bayern niet veel later wel naar de kleedkamer werd gestuurd.

Als je dan de dubieuze reputatie van de UEFA en het feit dat de Hongaarse scheidsrechter Kassai al eerder in opspraak kwam voor dubieuze beslissingen tijdens cruciale wedstrijden bij elkaar optelt dan denk je toch snel aan matchfixing.