De Braziliaan Rafael Carvalho heeft vannacht tijdens Bellator 176 met een harde high-kick alle titel aspiraties van Melvin Manhoef van tafel geveegd.

Mochten er bij sommige fans nog twijfel bestaan over de split-decision winst van Caravalho tegen Manhoef van afgelopen mei, dan heeft de huidige ‘middleweight’ kampioen daar gisteren in Pala Alpitour in Turijn voorgoed mee afgerekend.

De eerste ronde ging nog gelijkmatig op, Carvalho domineerde een groot deel van de ronde maar Manhoef wist een belangrijke takedown te scoren. Maar de tweede en derde ronde waren overduidelijk voor de titelverdediger. Hij belaagde de Nederlander met o.a. knietjes naar het lichaam.

Manhoef voelde dan ook de noodzaak om in de vierde ronde de druk op te voeren. Hij deelde veel stoten uit maar toen landde die brute linker high kick en was het einde verhaal.

Het was de tweede keer dat Carvalho zijn titel succesvol verdedigde sinds hij deze van Brandon Halsey afpakte in 2015. Het was voor Manhoef alweer de 14e keer dat hij een MMA partij verloor.

foto: Bellator MMA